Magyar Könyvtárosok Egyesülete
Pest Megyei Szervezete

1827 Budapest, Szent György tér 4-6.
www.pemeksz.hu
Könyvtárosnap Gyömrőn
2023. június 14.

Ebben az évben Gyömrő és a Városi Könyvtár adott otthont a minden évben megrendezésre kerülő megyei Könyvtárosnapnak.
 
Közelebbi és távolabbi településekről mintegy 60 könyvtáros érkezett meg 2023. június 14-én reggel a Városi Könyvtárba, ahol megvendégeltük a rendezvény résztvevőit, bemutattuk a könyvtárat és megválaszoltuk a megannyi érdeklődő kérdést.
 
Innen együtt mentünk át a közeli Hankó István Művészeti Központba, ahol a galérián berendezett kiállítás keretén belül megismerhették vendégeink a Városi Könyvtár történetét, az általunk készített kiadványokat és szóróanyagokat. Kihelyeztük a Mesedélutánokon, óvodás foglalkozásokon előszeretettel használt mesepárnákat is, egy kisfilm pedig a könyvtár idei programjaiból adott ízelítőt.
 
A rendezvényen az ünnepi köszöntőt Gyenes Levente polgármester úr és Koglerné Hernádi Ágnes, a PEMEKSZ elnöke mondták. Szokás szerint, ünnepélyesen átvettük a Szervezet vándorbotját, amelyre felkerült a mi szalagunk is, és egy évig itt őrizzük a Városi Könyvtárban.
 
Ezután következett a Gyömrőt és a Városi Könyvtárat bemutató előadásunk, amelyben igyekeztünk a város minden értékét és szépségét megmutatni, illetve képet adni arról a szakmai munkáról, amit könyvtárunkban folytatunk. Rengeteg kérdés merült fel, melyeket a délutáni séta és az ebéd során igyekeztünk megválaszolni.
Az ünnepi műsort a Weöres Sándor Alapfokú Művészeti Iskola tehetséges növendékei és a Joy Dance elképesztő táncosai adták. Mindkét produkció nagy sikert aratott.
 
A Szervezet éppen idén, így nálunk ünnepelte fennállásának 45. évfordulóját, amelyet pezsgőzéssel, finom tortával ünnepeltünk, majd elkészültek a vidám csoportképek. Két kolléganő megkapta a Téka- díjat, melyet 25 éve Pest megye könyvtárában dolgozó kollégák vehetnek át.
 
Ebéd előtt egy kellemes városismereti sétára indultunk. A hosszabb sétát Büki Orsolya (Rákóczi Szövetség helyi szervezetének elnöke), a rövidebbet pedig Gellér Nándor (Id. Pál Mihály Baráti Kör elnöke) vezette. A séta során érintettük a Tófürdőt és a Tőzeges tavat, felfrissültünk az Artézi kút hűvös vizétől, valamint megtekintettük a református templomban Canova domborművét, sőt, egyik kolléganőnk az elképesztő hangú orgonát is megszólaltatta. A séta a Teleki kastélynál zárult, ahonnan busszal indultunk vissza, hogy elfogyasszuk a jól megérdemelt ebédünket a város központi parkjában található Sörkertben. A napot kellemes beszélgetés zárta.
 
Nagyon örülünk és köszönjük a Magyar Könyvtárosok Egyesületének Pest Megyei Könyvtárosok Szervezetének, hogy minket választottak a rendezvény helyszínéül!
Köszönjük minden szervezőnek a segítségét!
Vendégeinknek pedig köszönjük, hogy eljöttek, és bármikor szeretettel várjuk vissza őket mind a könyvtárba, mind pedig Gyömrőre!
 

 

 
45 éves a Pemeksz kisfilm

Szabó Gerda

Fotótár: Könyvtárosnap, Gyömrő
Meghívó: Könyvtárosnap, Gyömrő