Magyar Könyvtárosok Egyesülete
Pest Megyei Szervezete

1827 Budapest, Szent György tér 4-6.
www.pemeksz.hu
© László Bandy
Felhívás Téka-díjra

A Téka-díjat szervezetünk alapította, melyet azok a kollégák kapnak, akik legalább 25 éve Pest megye könyvtárügyében tevékenykednek.
Első alkalommal 61 kolléga került a listára, köztük olyan is akadt, aki 42 (!) éve dolgozik a szakmában, ezen belül is Pest megyében.
A díj maga egy dedikált grafika egy szép mappában, oklevéllel. A Hamvas Béla Városi Könyvtár közbenjárásával készíttetett grafika László Bandy képzőművész alkotása, a mappa és oklevél pedig a Csuka Zoltán Városi Könyvtár könyvkötészeti műhelyében készült.
A díjat minden évben a Pest megyei könyvtárosnapon kapják meg a feltételeknek megfelelő kollégák. Ezzel a szakma stratégiai tervében is szereplő szempont, a könyvtáros életpálya vonzóbbá tétele ügyében tettünk egy lépést.
2012-ig 98 kolléga kapta a díjat. Nagy örömmel adtuk át, hiszen olyan kevés „hivatalos” megbecsülést kapunk!
 
A vezetőség 2011-ben úgy gondolta, megváltoztatjuk a díj szabályzatát, és ezután csak azon kollégák kapják, akik legalább 3 éve tagjaink.
Úgy gondoljuk, 2004 óta meglehetősen sok olyan kollégát részesítettünk a díjban, aki nem tagja a Pest Megyei Szervezetnek, megbecsültük azokat is, akik nem léptek be közénk.
De azt is gondoltuk, ez egy egyesületi díj, kapják azok, akik egyesületi tagok! Legyen ez egy tagsági megbecsülés elsősorban!
Idén is várjuk a 25 éve Pest megye könyvtárügyében dolgozók jelentkezését!

Téka-díj eddigi díjazottjai

Letölthető dokumentum: Felhívás Téka-díjra (PDF dokumentum, 181 kB)