Magyar Könyvtárosok Egyesülete
Pest Megyei Szervezete

1827 Budapest, Szent György tér 4-6.
www.pemeksz.hu
Szép volt lányok!, © Gerber György
Könyvtárosnap Nagykőrösön
2006. június 7.

2006. június 7-én nagy megtiszteltetés érte a Szabó Károly Városi Könyvtár munkatársait. Vendégül láthattuk Pest megye könyvtárosait, akik az MKE megyei csoportjának szervezésében látogattak el a hangulatos kisvárosunkba.
 
Végre a távoli, déli végekre is eljutott a csapat, s talán a sok gyönyörű hegyi kirándulás után a változatosság kedvéért a szép alföldi tájnak köszönhetően jöttek el oly sokan, hogy egy jó hangulatú kirándulás keretében megismerkedjenek Nagykőrössel, s a Szabó Károly Városi Könyvtárral.
 
Medárd közeledtével aggódva lestük az eget, szép időért fohászkodva, és nem csalódtunk a népi időjósok prognózisában, természetesen kevés napsütés mellet volt részünk szemerkélő esőben, s igazi nagy záporban is. Amikor kellett, akkor viszont barátságosan sütött a nap, s az eső sem szegte kedvét a vidám könyvtáros csapatnak. A busszal és személyautókkal érkezők a felnőtt könyvtárban találkoztak, ahol egy kis felfrissülés után néhány finom falat és innivalók várták az üléstől elgémberedett kollégákat. Átsétáltunk a gyermekkönyvtár épületébe, s zene volt füleinknek a sok dicséret, amivel vendégeink a két könyvtárat illették. Mivel mindkét könyvtár kicsinek bizonyult a szakmai program befogadására, így a csapat az Arany János Művelődési Központ nagytermében hallgatta meg Bazsóné Megyes Klára köszöntő szavait és Vidra Szabó Ferenc előadását a könyvtári menedzsmentről.
 
A szakmai programot követően a résztvevők választhattak az Arany János Múzeum meglátogatása és a református templom tornyának megmászása között. Mondanom sem kell, hogy a többség az utóbbit választotta, s a csepergő eső ellenére vidáman kacarászva másztak a galambok között a toronyba, hogy madártávlatból gyönyörködjenek az eléjük táruló látványban. Sajnos a párás idő miatt Kecskemétig most nem lehetett ellátni.
 
Miután a társaság alaposan megéhezett, a város határában lévő Tamás tanyára mentünk ebédelni. A hangulatos étteremben jóízű étel várt ránk, amit kellemes hangulatban fogyasztottunk el, s a teli tányérok mellől vidáman néztük a szakadó esőt. Az ejtőzésre már hazaúton, a buszokban került sor, miután újból ezer ágra sütött a nap. Bízom benne, hogy a nagykőrösi nap mindenkiben kellemes emlékként maradt meg.

Halmi Ildikó

Fotótár: Könyvtárosnap, Nagykőrös