Magyar Könyvtárosok Egyesülete
Pest Megyei Szervezete

1827 Budapest, Szent György tér 4-6.
www.pemeksz.hu
Mándli Gyula emléktúra 2024
2024. április 13.

A MKE Pest Megyei Könyvtárosok Szervezete Mándli Gyula emlékére túrát szervezett 2024. április 13-án szombaton. A séta útvonala Kismaros – Nagymaros volt.
 
Mándli Gyula, a PEMEKSZ tagja, a Helyismereti Könyvtárosok Szervezetének alapítója, többszöri elnöke, a szervezet „motorja” tavaly, 2023. márciusában hunyt el nem érve meg a 70. születésnapját.
 
Rá emlékeztünk – akár hagyományteremtő céllal is – egy gyalogtúrával Kismarosról Nagymarosra a sírjához. Itt találkoztunk az özvegyével, Mándli Katival, aki szintén tagja a HKSZ-nek. Heten (Pemeksz és HKSZ-tagok) emlékeztünk virággal, koszorúval, verssel a névnapja, közelgő születésnapja kapcsán (is). Kati kis vendéglátással készült a könyvtárban, jó hangulatban beszélgettünk nemcsak Gyuláról, hanem a nagymarosi könyvtárról, a szakmáról is.
 
A Pemeksz koszorúját Kogler Ágnes elnök helyezte el, jómagam és Sebestyén Ewa pedig a HKSZ jácintjával emlékezett a „nagy” botanikus, virágszerető Gyulára.
 
Készítettünk néhány fotót is az indulásról, aztán a temetőben, a könyvtárban, ezeket csatolom. Aki szeretné meglátogatni a sírt, és nem volt a tavalyi temetésen, szívesen elmondom, hol található. De Kati is biztosan ad pontos információt.
 
Tudom, hogy többen eljöttek volna a HKSZ-ből is, de a nagy távolságok, a sűrű elfoglaltságok nem tették lehetővé. Jövőre talán többen leszünk. De a lényeg úgyis bennünk él!

Bazsóné Megyes Klára

Fotótár: , Mándli Gyula emléktúra
Letölthető dokumentum: Meghívó a Gyula túrára (511 kB)