Magyar Könyvtárosok Egyesülete
Pest Megyei Szervezete

1827 Budapest, Szent György tér 4-6.
www.pemeksz.hu
Gloserné Szabó Györgyi

A Magyar Könyvtárosok Egyesületének Pest Megyei Szervezete 2006-ban Gloserné Szabó Györgyit javasolja az MKE Emlékéremre.
 
Gloserné Szabó Györgyi, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ igazgatója, 43 éve dolgozik a könyvtáros szakmában. A közművelődési, illetve közkönyvtári területen dolgozva szerezte meg különböző közép- és felsőfokú könyvtári végzettségeit, de a változásokhoz alkalmazkodva számítástechnikai, felsősfokú kulturális menedzser, valamint könyvtári szakfelügyelői tanfolyamokat is elvégzett.
Pár év kivételével 1963 óta a különböző neveket viselő gödöllői könyvtár munkatársa, gyermekkönyvtárosi, módszertanos, igazgatóhelyettesi, több mint tíz éve pedig igazgatói beosztásban.. Módszertanos könyvtárosként több könyvtár építési, korszerűsítési munkájában vett részt, így az anyaintézménye új épületének építési munkáiban szinte szakértőként tevékenykedhetett és vezényelhette le annak szakmai lebonyolítását.
A NKÖM megbízásából tagja a „könyvtárpártoló önkormányzat” pályázat bírálóbizottságának. Könyvtári szakértőként elsősorban Pest megye könyvtárügyét segíti.
A Magyar Könyvtárosok Egyesületének 1963 óta tagja, az egyesületen belül elsősorban a Pest Megyei Szervezet munkájában tevékenykedik. Két vándorgyűlés szervezésében vett részt aktívan: 1985-ben, majd 20 év múlva, 2005-ben is Gödöllő adott otthont a szakmai tanácskozásnak. Ez utóbbi találkozót igazgatóként szervezte: irányításával a gödöllői városi könyvtár munkatársai a problémák iránti nyitottságukról, szakmai, szervezői hozzáértésükről, összetartó erejükről tanúbizonyságot téve feleltek meg a több mint 600 fős tanácskozás nem kis szervezői feladatának.
Szervezetünk e vándorgyűlés irányítói-szervezői munkáját kiemelve javasolja az egyesület emlékérmére.