Magyar Könyvtárosok Egyesülete
Pest Megyei Szervezete

1827 Budapest, Szent György tér 4-6.
www.pemeksz.hu
Gerber György

Gerber György 1994 óta folyamatosan a szentendrei Pest Megyei Könyvtár munkatársa, 2000 óta igazgatóhelyettesként tevékenykedik. Szakmai feladatai közé tartozik Pest megye könyvtárai munkájának segítése, az országos tendenciákba történő beillesztése. A könyvtári stratégiával összhangban irányítja, összehangolja a könyvtárak számítógépes fejlesztését, segíti a kistérségi tevékenységek fölerősítését, az Európai Uniós fejlesztési, pályázati lehetőségek kihasználását.

Gerber György hálózati igazgatóhelyettesként kiváló kapcsolatot épített ki a Pest megyei könyvtárakkal, tanácsaira mindig számíthatnak. Szakmai tanácskozások, továbbképzések, tréningek szervezője, koordinátora.
A Pest Megyei Könyvtáros c. lap szerkesztőjeként, valamint különböző tanácskozások előadójaként könyvtárszakmai tudományos munkát is végez.
Az MKE Helyismereti Szervezetének 2000 óta, a Pest Megyei Szervezetnek 2002 óta vezetőségi tagja, az utóbbinak titkára. Ebbéli minőségében is segítheti, segíti a megyei könyvtár hálózati munkáját.
Mindkét szervezetben ő végzi a nem mindig hálás tagdíjbeszedő-pénzügyi feladatokat. Motorja a Pest Megyei Szervezetben a könyvtárosnapok, tanulmányutak megszervezésének, ezzel is segítve a könyvtárosok közérzetének javítását. Titkárként minden program szervezésének aktív résztvevője, pályázatok írója.
A szervezet honlapjának egyik kitalálója, szerkesztője.
Emberi hozzáállása, empátiája, humora segíti a szakmai és egyesületi tevékenységek végzését, a nehézségeken való átlépéseket.
Egyesületi aktivitása, szakmai munkája megalapozza és indokolttá teszi hogy 2009-ben MKE emlékéremmel ismerjük el tevékenységét, jó szívvel ajánljuk tehát Gerber Györgyöt az emlékéremre.