Magyar Könyvtárosok Egyesülete
Pest Megyei Szervezete

1827 Budapest, Budavári Palota "F" ép.
www.pemeksz.hu
Szőts Dávid

az ELTÉ-n 2001-ben kapott francia nyelv- és irodalom, valamint fizika szakos tanári oklevelet, majd 2006-ban az ELTE informatikus könyvtáros szakán kitüntetéses főiskolai oklevelet szerzett. 2004. december 1-től dolgozik a budakeszi könyvtárban és 2005-től aktív tagja az MKE Pest Megyei Szervezetének.
Munkájában igyekszik a legkorszerűbb módszereket, legújabb technikai lehetőségeket is alkalmazni, figyelemmel kíséri a könyvtáros közéletet, rendszeresen hozzászól a KATALIST-en felmerülő témákhoz. Kollégáival együttműködő, segítőkész. Az olvasók szeretik, megtisztelik bizalmukkal, szívesen fordulnak hozzá bármilyen kérdéssel.
2006-ban a Pest megyei Szervezet Netbarangolás Pest megyében címmel három fordulós internetes honismereti vetélkedőt tartott több Pest megyei könyvtár részvételével. Dávid aktívan részt vett a vetélkedő szervezésében és a technikai lebonyolításban, újító ötleteivel nagyban hozzájárult a játék sikeréhez.
A könyvtár és a Pest megyei szervezet közös rendezvényeinek szervezésében mindig részt vesz. Nagy Ferenc sírjának megkoszorúzását, illetve az ehhez kapcsolódó megemlékezést is szervezte – természetesen a kollégáival együtt. 2009-ben az Olvasószolgálatos Műhely február 4-i budakeszi tanácskozásának szervezésében is aktívan közreműködött, majd részletes összefoglalót készített a Pest Megyei Szervezet honlapja részére az összejövetelről.
Szívesen látogatja a Pest Megyei Szervezet, valamint a Helyismereti Szervezet rendezvényeit is, a könyvtárosnapokat, ott volt az információszolgáltatás lehetőségeiről szóló, a szlovákiai könyvtárakat bemutató tanulmányúton és jön a hónap végén sorra kerülő lengyelországi útra is.
Szőts Dávid azon kollégáink közé tartozik, akinek munkájára hosszú távon számítunk!
 

Fotótár:

Kapcsolat