Magyar Könyvtárosok Egyesülete
Pest Megyei Szervezete

1827 Budapest, Budavári Palota "F" ép.
www.pemeksz.hu
Schwarczenberger Ágnes

2000 októbere óta dolgozik a Pest Megyei Könyvtárban: elbűvölő könnyedséggel illeszkedett be a könyvtár csapatába, az akkor még idősebb átlagéletkorú közösségbe.
„Schwarczi” minden iránt érdeklődött, mindent tudni akart a könyvtári munkafolyamatokról, s mindez sikerült is. Részletesen ismeri és időnként gyakorolja valamennyi részleg munkáját. Helyettesít, és bármit képes megoldani az adott területen, mindezt úgy, hogy az itt töltött 10 éve alatt mindig feldolgozó volt, ma is az, elsősorban. Miért elsősorban? Mert kezeli, szerkeszti a PMK honlapját, plakátokat, meghívókat gyárt rendezvényeinkhez, ellátja a rendszergazdai feladatokat, ha a kinevezett rendszergazda hiányzik, valamennyi kollégát kisegíti, ha eltévedünk az informatika birodalmában. A Szikla 21 kiváló ismerője, arra is jut energiája, hogy a könyvtári program fejlesztéséhez ötleteket adjon a program tulajdonosainak.
Ági elnöke a Közalkalmazotti Tanácsnak, munkatársai körében elismert, kedvelt kolléga.
2007-ben diplomát szerzett az Esterházy Károly Főiskola informatikus könyvtáros szakán, azóta hivatalosan könyvtáros a szó papírforma értelmében is, mert egyébként azt gondolom, hogy könyvtárosnak született.
Méltán érdemli meg az elismerés szavait az, aki ilyen szerteágazó módon, mégis fáradhatatlan lendülettel, hittel tevékenykedik a könyvtárért.
Ági az MKE Pest megyei szervezetében is aktívan dolgozik: mindig számíthat rá a vezetőség. Rendszeresen részt vesz a rendezvényeken, a szervezet számtalan szentendrei értekezletét munkájával segítette, de a visegrádi könyvtárosnap sikerében is jelentős szerepet játszott.
Munkájára továbbra is számítunk.
Gratulálunk, Ági, és reméljük, dinamizmusod, nyitottságod megőrzöd, sok erőt kívánunk jövőbeli céljaidhoz és feladataidhoz.

Fotótár:

Kapcsolat