Magyar Könyvtárosok Egyesülete
Pest Megyei Szervezete

1827 Budapest, Budavári Palota "F" ép.
www.pemeksz.hu
Orosz Ágnes

Orosz Ágnes 2002-ben a frissen megnyílt Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban kezdett dolgozni, informatikus könyvtárosként. A könyvtár csapatába gyorsan beilleszkedett, és rövidesen tagja lett a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Pest Megyei Szervezetének.
 
Az MKE gödöllői vándorgyűlésének szervezése során a jelentkezésekkel járó adminisztrációs munkában oroszlánrészt vállalt. Egyéniségéhez illően pontosan nyilvántartott, levelezett, telefonon pontosított, s minden egyéni kérést megpróbált figyelembe venni és megoldani, minden változást pontosan dokumentálni. A vándorgyűlés lebonyolításában is elsősorban a regisztrációs munkában vett részt és információs feladatokat oldott meg. Pontos, korrekt munkájával nem kis mértékben járult hozzá a vándorgyűlés sikeréhez.
 
Azokban a programokban, melyet az Egyesület Gödöllőn tartott, Orosz Ágnes szervezési feladatokat látott el, így legutóbb ez év májusában a „Versenyképes ország – versenyképes könyvtárossal” roadshow gödöllői programjának lebonyolításakor bizonyította rátermettségét.
 
A Pest megyei Szervezet rendezvényeit szívesen látogatja, részt vesz az Olvasószolgálatos műhely munkájában is. A Dunakeszin tartott Olvasószolgálatos Műhely összejövetelen bemutatta a gödöllői könyvtárban zajló felhasználó képzést, átfogó képet adva a tematikáról, módszerekről, a szervezés lépéseiről.
 
Orosz Ágnes az MKE Pest Megyei Szervezetének olyan aktív tagja, akire mindig lehet számítani, ezért méltó kitüntetettje a Nagy Ferenc díjnak.

Fotótár:

Kapcsolat