Magyar Könyvtárosok Egyesülete
Pest Megyei Szervezete

1827 Budapest, Budavári Palota "F" ép.
www.pemeksz.hu
Liskáné Fóthy Zsuzsanna

Liskáné Fóthy Zsuzsanna 1992 óta dolgozik a Gödöllői Városi Könyvtárban, kezdetben a felnőtt olvasószolgálaton, majd annak vezetőjeként. 2011 januárjától a könyvtár igazgató helyettese. Kreativitás, precizitás, megbízhatóság, magas szakmai hozzáértés és tájékozottság jellemzi a munkájában, számos rendezvény sikeres lebonyolítása kapcsolódik a nevéhez.
Csak néhányat említve a hosszú sorból:
• Aktív részese volt a „Fa ága rügyével” Kárpát-medencei Magyar Népmesemondó Találkozók szervezésének, lebonyolításának.
• „Így írunk mi…” irodalmi pályázatot, hirdetett és bonyolított a könyvtárban, több alkalommal is.
• Öt éven keresztül szervezte a Szóműves olvasótábort 10-14 éves fiatalok számára.
• Az Erzsébet királyné emlékére rendezett vers- és prózamondó verseny megrendezésének kulcsszereplője.
• Jelenleg az olvasásfejlesztés témában dolgozik és ér el sikereket, példaként a kreatív olvasói játékok szervezését, (Olvasók Diadala, Nagy Könyves Beavatás, Könyvsúgó adatbázis), és a kamaszok olvasóvá nevelése terén kifejtett tevékenységét emelném ki.
A MKE programjaiban is aktívan részt vesz, többször tartott előadást, a Könyvfesztivál könyvtáros klubjában, a PEMEKSZ műhelyek találkozóin.
Az MKE gödöllői vándorgyűlésén is sok feladat terhelte a vállát, 2005-ben a jelentkezések összefogása és zökkenőmentes lebonyolítása volt az egyik, nagy pontosságot és figyelmet igénylő feladata.
A Pemeksz tisztújítása során a jelölő bizottságban teljesített feladatot. A Gödöllőn tartott szakmai napokon a lebonyolításból nagy részt vállalt.
Pozitív személyisége, kedvessége, és a könyvtárügy területén kifejtett tevékenysége méltóvá teszik Téka-Díjra.

Fotótár:

Kapcsolat