Magyar Könyvtárosok Egyesülete
Pest Megyei Szervezete

1827 Budapest, Budavári Palota "F" ép.
www.pemeksz.hu
Téka-díj: Karácsony Katalin

Karácsony Kata 2002 óta a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ munkatársa. Előtte a Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtárában, majd Frederic Chopin Zeneiskola könyvtárában dolgozott.
Kata a gyerekkönyvtár meghatározó személyisége. Pedagógus végzettsége, művészi vénája, kiváló szakmai felkészültsége mind hozzásegítik ahhoz, hogy magas színvonalú munkát végezzen a saját területén.
A gyerekkönyvtárban naponta 2-3 gyerekfoglalkozás zajlik, amelyet Kata vezet kolléganőjével. A foglalkozások egyediek, vidámak, a könyvtár életében mindennaposak. Minden egyes alkalomra igyekszik minél színesebb és rendhagyó alkalmat teremteni, amely sikerül is. A csoportok rendszeresen visszatérnek, így egy építkező munkát tud megvalósítani.
Kata kiemelt figyelemmel fordul a kamasz olvasók felé. Személyes és bizalmas jó kapcsolatot alakít ki velük. Nevéhez fűződik többek között a Papírolvasók – kamasz olvasókör megalapítása és működtetése, amelyet szívvel lélekkel és rendkívüli felkészültséggel végez. Nagy érdeme van a Könyvsúgo online könyvválasztó oldal könyveinek kiválasztásában, a KamaszHíd szolgáltatásainak megtervezésében és olvasóinak toborzásában.
Állandóan kész megújulni, ezért szabad idejét sem kímélve könyvtárszakmai és pedagógiai konferenciák, képzések állandó résztvevője, amely megszerzett tudást a mindennapi munkájában kiválóan kamatoztat.
Az MKE Pest Megyei Szervezetének oszlopos tagja, a gyerekkönyvtáros műhelyek aktív részvevője. A Téka-díj az évtizedek alatt kifejtett magas színvonalú könyvtárszakmai munkáját is méltó elismerése.

Fotótár:

Kapcsolat